Veelgestelde vragen

Sommige vragen komen nou eenmaal vaker voor dan andere. We hebben de meest voorkomende verzameld en voor je op een rijtje gezet.

Algemeen
Wat is booq Websites/webshops?

booq Websites/webshops is een onderdeel van booq: een alles-in-één platform voor ondernemers, ontwikkeld door Eijsink. Onderneem je met booq dan vind je alle gewenste functionaliteiten in één totaaloplossing. Met een website of webshop van booq Websites/webshops beschik je over een flexibel pakket dat meegroeit met jouw bedrijf.

Sluiten
Waarom moet ik voor jullie kiezen?

Het concept van booq Websites/webshops is ontstaan vanuit de wens een krachtig maar tevens veelzijdig cms te bieden. Het systeem moet zich aanpassen naar jouw wensen, en niet andersom. Alles wat je nodig hebt bevindt zich binnen een paar klikken van je muis. Wij zijn flexibel. Of je juist maatwerk-oplossingen zoekt of vanuit een bestaand thema wilt werken.

Sluiten
Welke koppelingen zijn er mogelijk?

Zoek je een koppeling met je boekhoudpakket of met je favoriete logistieke partner? Met booq Websites/webshops zijn talloze koppelingen mogelijk. Onze grote kracht is de mogelijkheid om maatwerk-koppelingen te realiseren. Neem contact met ons op als je jouw wensen wilt bespreken.

Sluiten
Hoe gaan jullie om met maatwerk?

Flexibiliteit is de grote plus van booq Websites/webshops. Het systeem is schaalbaar. Dit betekent dat het zich aanpast aan jouw wensen. wij hebben de mogelijkheid om maatwerk-oplossingen voor je te realiseren omdat wij alle specialisten al in huis hebben. Wil je weten wat er mogelijk is? Neem dan contact op met één van onze specialisten. Wij helpen je graag.

Sluiten
CMS
Kan ik ook op mobiel of tablet in het cms werken?

Via een tablet of smartphone kun je inloggen op het cms. Houd er rekening mee dat niet alle functionaliteiten van het cms beschikbaar zijn op mobiel.

Sluiten
Kan ik zelf ook formulieren aanmaken?

Wil je een reserveringsformulier maken of een uitgebreid contactformulier? Dit kun je direct in het cms aanmaken. Het aantal formulieren dat je kunt aanmaken is niet aan een maximum gebonden. Wil je zelf controle hebben op welke pagina een formulier komt? Ook dat is gemakkelijk vanuit het cms te bepalen.

Sluiten
Moet ik het cms ook zelf blijven updaten?

Updates zijn noodzakelijk om het systeem up-to-date en veilig te houden. Gelukkig hoef je zelf geen updates te doen. Dat doen wij namelijk voor je, zonder dat je er iets van merkt.

Sluiten
Hoe werkt de drag-and-drop-editor?

Onze editor werkt zeer gebruiksvriendelijk waarbij je direct ziet wat je aanpast. Afbeeldingen, tekstblokken of formulieren sleep je gemakkelijk naar de gewenste plek. Ideaal toch?

Sluiten
Webshop
Welke payment providers ondersteunen jullie?

Ga je starten met je eigen webshop en zoek je een goede partij die de betalingen voor je regelt? Dankzij goede contacten met onze preferred partner Pay.nl kunnen wij je zeer scherpe tarieven bieden en is de integratie zo gepiept. Wil je echter je huidige payment provider integreren? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Sluiten
Hoe zit het met e-commerce tracking?

Inzicht in de resultaten is belangrijk om te sturen naar succes. Standaard is e-commerce-tracking al voorbereid in je webshop. Je hoeft alleen je Analytics UA-code op te geven in de settings en je bent klaar. Je hoeft dan ook niet te betalen voor de implementatie van e-commerce-tracking.

Sluiten
Welke verzendmethodes kan ik instellen?

Kunnen klanten ook bestellingen bij je afhalen? Verschillende verzendmethodes kun je gemakkelijk toevoegen. Verzending naar het buitenland en verschillende tarieven per verzendmethode kun je onafhankelijk van elkaar bepalen en opgeven.

Sluiten
Welke betaalmethoden zijn er mogelijk?

Achteraf betalen, iDEAL, PayPal of creditcards zijn enkele betaalmethodes die je standaard kunt activeren. Jij kiest de betaalmethodes die je wilt aanbieden. Omdat wij samenwerken met preferred partner Pay.nl kun je vrijwel elke gangbare betaalmethode toevoegen.

Sluiten
Website
Kan ik later alsnog een webshop toevoegen?

Ben je gestart met je website maar wil je later alsnog starten met de verkoop van producten dan is dat geen enkel probleem. Met de flexibiliteit van booq Websites/webshops kan een webshopmodule later alsnog worden toegevoegd. Groeit je onderneming, dan groeit booq Websites/webshops met je mee.

Sluiten
Zijn er thema's waar ik uit kan kiezen?

Wil je een thema als uitgangspunt voor je website dan kun je kiezen uit enkele voorgedefinieerde thema’s. Op basis van je wensen werken wij het thema verder uit zodat het aansluit bij je huisstijl en je doelgroep.

Sluiten
Hoe voeg ik Google Analytics toe aan mijn website?

Alle websites van booq Websites/webshops worden standaard voorzien van de trackingcode voor Google Analytics. Je hoeft alleen de UA-code op te geven en het systeem doet de rest. Ook kun je direct de resultaten van je website inzien op het dashboard van het cms.

Sluiten
Kan ik zelf formulieren aan een pagina toevoegen?

Formulieren zijn ideale middelen om conversies te genereren op je website. In het CMS kun je zelf formulieren aanmaken met de gewenste velden en opties. Aan het aantal formulieren is geen maximum verbonden. Je kunt verschillende formulieren aanmaken en plaatsen op de pagina waar het formulier getoond moet worden.

Sluiten
Abonnement
Hanteren jullie ook een minimale abonnementstermijn?

Wij doen er alles aan om van jou een tevreden klant te maken én te houden. Maar net als bij elke goede relatie kunnen wij begrijpen dat jouw vrijheid veel waard is. Daarom hanteren wij geen minimale termijnen voor onze abonnementen. Je abonnement is per maand opzegbaar.

Sluiten
Wat betaal ik voor een website of webshop?

Onze tarieven zijn vanafprijzen. Je bepaalt zelf wat je nodig hebt en af wilt nemen. Het voordeel van booq Websites/webshops is het abonnement. De initiële kosten zijn hierdoor lager waardoor je niet een groot bedrag ineens hoeft te investeren. Met het flexibele abonnement per maand betaal je ook alleen wat je afneemt. Ideaal.

Sluiten
Kan ik later nog wisselen van abonnement?

Het voordeel van booq Websites/webshops is onze flexibiliteit. Begin je eerst met een website maar wil je daar later toch een webshop van maken? Of wil je jouw webshop uitbreiden met een kassa in de winkel? Geen probleem. Wij groeien met je mee. Je kunt dus ook van abonnement wisselen als je dat wilt.

Sluiten
Uit welke pakketten kan ik kiezen?

Wanneer je start met booq Websites/webshops kun je kiezen uit een pakket voor een website, webshop of horeca-bestelwebsite. Zo heb je al een website vanaf €40 per maand. Je kunt later altijd een pakket hoger kiezen. Dus als je start met een website kun je later altijd een webshopmodule activeren om ook online verkopen te genereren.

Sluiten
Hosting
Geldt er een datalimiet of bandbreedte voor de hosting?

Nee, er geldt geen harde datalimiet of bandbreedte voor de website of webshop die je bij ons onderbrengt. Wij vertrouwen erop dat je daar verstandig mee omgaat. Bij booq Websites/webshops hanteren wij een fair-use-policy.

Sluiten
Is mijn website of webshop bij jullie in goede handen?

Onze server staat in Nederland en beschikt over de modernste cloudtechnieken waar ook andere landelijke grote bedrijven op draaien met websites en apps. Voor de snelheid, veiligheid en stabiliteit geldt dan ook een hoge kwaliteitsstandaard. De kans op downtime is minimaal en wordt altijd opgevangen door een andere server als de primaire server in de problemen zou komen.

Sluiten
Hoeveel e-mailadressen kan ik aanmaken?

Je beschikt standaard over één e-mailadres met een inboxgrootte van 25 gb. Extra e-mailadressen kun je apart aanvragen. Voor een extra inbox berekenen we een meerprijs. Een forwarder (doorsturen van e-mail naar een ander adres) of een alias kun je zelf zonder extra kosten aanmaken.

Sluiten
Worden er backups gemaakt?

Om verlies van data te voorkomen maken wij uit veiligheidsoverwegingen structurele backups. Indien nodig kan een backup worden teruggezet. Dit wordt echter alleen gedaan als daar een absolute noodzaak voor is.

Sluiten
Marketing
Kan ik zelf ook meta-titels en omschrijvingen opgeven?

Per pagina, categorie of product kan een specifieke titel en omschrijving worden opgegeven die door Google worden gebruikt voor de zoekresultatenpagina’s. Deze zijn door jezelf te bepalen en te overschrijven wanneer gewenst ten behoeve van optimalisatiedoeleinden.

Sluiten
Is de integratie van Google Analytics mogelijk?

Om de resultaten te meten en om de statistieken te integreren in je dashboard kun je de UA-code in de settings opgeven. Ons systeem plaatst de trackingcode met de opgegeven UA-code automatisch in de broncode.

Sluiten
Kan ik vanuit het cms ook nieuwsbrieven versturen?

Het verzenden van nieuwsbrieven kan ook direct vanuit het cms. Dit is een module die we voor je beschikbaar kunnen maken. Gebruik je MailChimp dan is een koppeling met het cms ook mogelijk. Neem contact met ons op om de gewenste mogelijkheden te bespreken. Denk bijvoorbeeld aan het aanmaken van mailinglijsten en inschrijfmogelijkheden vanuit de website of webshop.

Sluiten
Hoe kan ik de vindbaarheid van mijn website of webshop verbeteren?

Een goede vindbaarheid is de basis van online succes. Deze basis kan het beste worden gelegd bij het opzetten van je website of webshop. Onze online marketingspecialisten helpen je daar graag bij. Een zoekwoordanalyse, sitestructuur opzetten of contentoptimalisatie zijn enkele voorbeelden van diensten die we voor je kunnen verzorgen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor marketingondersteuning te bespreken.

Sluiten
Koppelingen
Kan ik mijn webshop ook koppelen met mijn boekhoudpakket?

Orders automatisch inboeken in je administratie kan eenvoudig met een koppeling mogelijk gemaakt worden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een koppeling met Exact Online? Gebruik je een ander boekhoudpakket, dan kun je het beste contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken. Maatwerk-oplossingen is voor booq Websites/webshops namelijk geen enkel probleem.

Sluiten
Welke koppelingen zijn er allemaal mogelijk?

De grote kracht van booq Websites/webshops is de mogelijkheid van maatwerk-oplossingen en specifieke koppelingen. Veelgebruikte koppelingen met bekende partners zoals Exact Online, Bol.com, PostNL of DHL zijn enkele voorbeelden van bestaande koppelingen. Zoek je een specifieke koppeling die momenteel niet vermeld staat? Neem contact op met onze specialisten om de mogelijkheden te bespreken.

Sluiten
Kunnen jullie ook maatwerk-koppelingen verzorgen?

Tegenwoordig zijn er online talloze pakketten waar een koppeling mee mogelijk is. Standaard zijn er al vele koppelingen met booq Websites/webshops mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een koppeling met PostNL of zelfs een complete koppeling met een kassa in de winkel. Om een goed beeld te krijgen van de gewenste oplossing kun je het beste contact opnemen met één van onze specialisten. Wij helpen je graag!

Sluiten
Brengt een koppeling ook maandelijkse kosten met zich mee?

Afhankelijk van de gewenste koppeling is het mogelijk dat er maandelijkse kosten in rekening gebracht worden. Denk bijvoorbeeld aan een maximum aantal API-calls dat beschikbaar is. Wil je weten of een koppeling maandelijkse kosten met zich meebrengt, dan kun je het beste contact met ons opnemen.

Sluiten