QR-bestellen

Geen wachttijden voor gasten, meer rust voor je team en extra omzet voor jou: QR-bestellen is een onmisbare oplossing voor een bezettingsprobleem, het ontlasten van piekmomenten en service op afstand. De gast scant de QR-code op tafel, kiest en betaalt de bestelling via de geïntegreerde bestelsite, waarna deze rechtstreeks binnenkomt bij je kassa en digitale keukenschermen. Op deze manier houd je tijd over voor gastvrijheid. Eenvoudig en efficiënt!

Hoe werkt bestellen via QR?

Zet QR-codebordjes op tafel, gasten scannen de code met hun smartphone en komen automatisch - met het tafelnummer al gekoppeld - op je bestelsite. Het is niet nodig een bestelapp te installeren, te navigeren naar een webversie of in te loggen. Je gasten kiezen hun bestelling en rekenen direct af, waarna de order binnenkomt bij de keuken en/of bar. Deze kan worden uitgeserveerd of opgehaald bij de afhaalbalie. Eenvoudig en efficiënt – precies waar je gast naar zoekt!

Scan de code en probeer het zelf!

QR bestellen biedt uitkomst in de anderhalve-meter-samenleving

Als gevolg van de wereldwijde pandemie zijn de deuren van de Nederlandse horeca gesloten en werken we toe naar een nieuwe werkelijkheid: de anderhalve-meter-samenleving. booq QR-bestellen biedt uitkomst! Door bijvoorbeeld op het terras gasten met hun eigen smartphone te laten bestellen en betalen, hoeven zij niet in contact te komen met je medewerkers. De gast kan de bestelling vervolgens zelf afhalen bij een afhaalpunt of de bar.

Dankzij de koppeling met je kassa en/of keukenschermen is iedere bestelling direct inzichtelijk. Ook zorgt slimme upselling voor een hogere gemiddelde bestedingswaarde en doorloopsnelheid. Maximale flexibiliteit, veiligheid én aansluiten bij de mindset en wensen van de gast. Dankzij QR-bestellen kan je zaak veilig en vertrouwd open en haal zo veel mogelijk omzet binnen!

De voordelen van QR-bestellen

Door klanten met een QR-code mobiel te laten bestellen en betalen, vang je als ondernemer meerdere vliegen in één klap:

Laagdrempeligheid
Scannen, bestellen, betalen, en klaar! Je gasten hebben zelf de controle. Bovendien is QR-bestellen erg makkelijk en vinden gasten het vaak leuk!

Ontlast je personeel
QR-bestellen lost problemen met onderbezetting door het personeelstekort of op piekmomenten op. Gasten hoeven nooit meer te wachten op bedienend personeel bij grote drukte, en medewerkers houden meer tijd over voor persoonlijke gastvrijheid. Bovendien is deze digitale medewerker nooit ziek of op vakantie.

Extra service
QR-bestellen betekent extra service toevoegen. Zelfs op plekken waar de personele bezetting voorheen ingewikkeld was, zoals bij strandbedden.

Boost je omzet
Je verliest geen gasten meer omdat ze te lang moeten wachten. De resultaten tonen aan dat gasten zelfs sneller meer bestellen. Ook is de doorlooptijd per tafel korter en geen extra personeel nodig bij drukte.

Flexibel
Je kiest zelf waar en wanneer je QR-bestellen in de horeca of leisure inzet: terras, theater, snackbar, hotelkamer, strandstoel of ijssalon. Dus ook op plekken waar personele bezetting voorheen ingewikkeld was. Door de koppeling van een kenmerk zoals een tafelnummer kun je persoonlijk uitserveren of laten afhalen bij een speciaal uitgiftepunt.

Ontdek de mogelijkheden

o Gasten bestellen en betalen contactloos met hun eigen smartphone (geen medewerker of QR bestelapp nodig).

o Slimme cross- en upselling via pop-ups in het bestelproces. Of verplaats je hardlopers naar de slimste posities op je menukaart. Zo verkoop je nóg vaker appeltaart met slagroom bij de koffie, en een kaasplankje bij de wijn.

o Kies uit verschillende betaalmethodes; direct via iDEAL, creditcard, betalen bij bezorgen/afhalen of rekening boeken op tafel/kamer.

o Meertalig opgezet, dus inzetbaar voor internationale gasten inclusief internationale betaalmethoden zoals Sofort en Bancontact.

o Fooi mogelijkheid, zodat je gasten de tevredenheid met de service eventueel kunnen belonen met een bepaald bedrag fooi.

o Dichterbij de bestelmoment van de gast (laten) adverteren kan haast niet. Je QR-bestelsite biedt allerlei slimme marketingopties.

o Je hoeft geen speciale digitale menukaart te laten maken, je gebruikt de responsive bestelsite in je huisstijl die ook inzetbaar is via je bestelzuilen.

o Gebruik QR-bestellen stand-alone of integreer je kassasysteem en maak data realtime inzichtelijk in de backoffice.

Onze klanten vertellen

Eigenaar Pim de Lange:

“Wij gebruiken booq QR-bestellen in 233 hotelkamers voor in-room-dining. Het geeft een enorme boost, omdat het gasten nog meer vrijheid en gemak biedt.”

Eigenaar Alexander Balk:

"QR-bestellen is de ideale manier om ook op het strand goede service te bieden. Onze gasten bestellen eenvoudig vanaf hun strandbed en reageren heel positief. En bestellingen komen automatisch op de bar- en keukenschermen, waardoor we ze supersnel kunnen klaarmaken en uitserveren. Ideaal!"

Eigenaar Esgo Kuiper:

“Op dit moment worstelt een flink deel van de horeca met een personeelstekort. QR-bestellen is hierbij een zeer welkome oplossing. Bij uitstek geschikt voor de ‘verborgen seizoenen’, de onverwacht drukke momenten buiten de zomer om wanneer je bezetting er niet op berekend is. De investering en maandbedragen zijn een no-brainer, dit heb je zo terugverdiend.”

Add-ons:

.

Laat je gasten in de horeca bestellen via QR

Zoals je leest zijn de mogelijkheden van QR-bestellen eindeloos en biedt het nieuwe manieren van gastvrijheid waaraan je zelf nooit had gedacht. Het bespaart jouw team en je gasten tijd, biedt extra vrijheid en fun, plús zorgt voor meer omzet. Bovendien kun je jouw bestelwebsite op maat laten inrichten, in jouw huisstijl met upselling naar wens. Wij zeggen doen!

 

Ervaren hoe het werkt?

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen contact met je op voor een vrijblijvende demo

.

Bedrijfsnaam*
Contactpersoon*
Vestigingsplaats*
Telefoonnummer*
E-mailadres*

.


Ook het benodigde QR-code-drukwerk (tafelstickers, aluminium bordjes en tafelnummers) kunnen wij met plezier voor je regelen. Enkele voorbeelden: