QR-bestellen

Met booq stroomlijn je het bestelproces op jóuw manier. Speel in op het personeelstekort in de branche en biedt jouw gasten éxtra service met een investering die al snel meer omzet oplevert: QR-bestellen via een QR-codebordje op tafel! Gasten voelen zich prettig bij selfservice en bestellen méér. Bovendien vinden ze zelf bestellen leuk: het toegankelijke technologische aspect gecombineerd met gemak en aantrekkelijk design voegt extra plezier toe aan de beleving.

booq QR-bestellen winnaar Innovation Award!

booq QR-bestellen heeft tijdens de Horecava 2020 in de categorie Equipment & Services de Horecava Innovation Award gewonnen. De jury beschrijft de oplossing als een totaalpakket dat zorgt voor extra efficiëncy, meer service en hogere omzet. Vanwege de brede inzetbaarheid voor bijna elke horecaondernemer schoot booq QR-bestellen haar concurrenten voorbij.

 

Hoe werkt bestellen via QR?

Zet QR-codebordjes op tafel, gasten scannen de code met hun smartphone en komen automatisch - met het tafelnummer al gekoppeld - op je bestelsite. Het is niet nodig een app te installeren, te navigeren naar een webversie of in te loggen. Je gasten kiezen hun bestelling en rekenen direct af, waarna de order binnenkomt bij de keuken en/of bar. Deze kan worden uitgeserveerd of opgehaald bij de afhaalbalie. Eenvoudig en efficiënt – precies waar je gast naar zoekt!

Scan de code en probeer het zelf!

De voordelen van QR-bestellen

Door klanten met een QR-code mobiel te laten bestellen en betalen, vang je als ondernemer meerdere vliegen in één klap:

Allereerst ontlast je jouw team tijdens piekmomenten: gasten hoeven nooit meer te wachten op bedienend personeel bij grote drukte, en medewerkers houden meer tijd over voor persoonlijke gastvrijheid. Juist dat praatje, die persoonlijke benadering, maakt vaak het verschil!

Gasten voelen zich prettig bij selfservice, want swipen en bestellen op internet is bekend en leuk. Daardoor maken ze meer ontspannen hun keuze en bestellen ze sneller meer: een appelgebakje bij de koffie, of wat bitterballen bij een biertje. Ook een tweede rondje drinken bestelt de gast gewoon zélf met hun smartphone. QR-bestellen is dus ook meer upselling!

Niet alleen op je terras, maar ook in jouw fastservicezaak kan het bestellen met QR uitkomst bieden. En wat dacht je van strandpaviljoens, ijssalons en hotelkamers? Je zakt neer op je strandbedje, scant, bestelt en betaalt, en je cocktail wordt gebracht. Of je scant de QR-code op de gevel van jouw favoriete ijssalon, bestelt, kunt de rij overslaan en haalt binnen eenvoudig af. Of je regelt op je hotelkamer met QR je roomservice. Gemakkelijker wordt het niet!

  • Slimme cross- en upselling via pop-ups in het bestelproces. Of verplaats je hardlopers naar de slimste posities op je menukaart. Zo verkoop je nóg vaker appeltaart met slagroom bij de koffie, en een kaasplankje bij de wijn.
  • Kies uit verschillende betaalmethodes; iDEAL, creditcard, betalen bij bezorgen/afhalen of boeken op tafel/kamer.
  • Meertalig opgezet, dus inzetbaar voor internationale gasten inclusief internationale betaalmethoden zoals Sofort.
  • Dark-mode mogelijk, zodat je gasten ook tijdens een voorstelling in een donkere zaal ongestoord kunnen bestellen.
  • Je hoeft geen speciale digitale menukaart te laten maken, je gebruikt je bestelsite die ook inzetbaar is via je bestelzuilen.

Onze klanten vertellen

Pim de Lange, Eigenaar Ter Marsch & Co Amsterdam:

“Wij gaan booq QR-bestellen gebruiken in 233 hotelkamers voor in-room-dining. Ik verwacht dat dit een enorme boost gaat geven, omdat het gasten nog meer vrijheid en gemak biedt.”

Strandpaviljoen Alexander Beach laat zijn gasten vanaf strandbedjes bestellen via QR, waarna de drankjes en gerechten worden gebracht door een medewerker. Zo kunnen de gasten heerlijk van de zon blijven genieten en hoeven zij zich niet naar het terras of de bar te verplaatsen. Superservice!

Eigenaar Alexander Balk:

"QR-bestellen is de ideale manier om ook op het strand goede service te bieden. Onze gasten bestellen eenvoudig vanaf hun strandbed en reageren heel positief. En bestelllingen komen automatisch op de bar- en keukenschermen, waardoor we ze supersnel kunnen klaarmaken en uitserveren, Ideaal!"

Esgo Kuiper, eigenaar De Eendracht Abcoude:

“Op dit moment worstelt een flink deel van de horeca met een personeelstekort. QR-bestellen is hierbij een zeer welkome oplossing. Bij uitstek geschikt voor de ‘verborgen seizoenen’, de onverwacht drukke momenten buiten de zomer om wanneer je bezetting er niet op berekend is. De investering en maandbedragen zijn een no-brainer, dit heb je zo terugverdiend.”

Bekijk de voordelen van QR-bestellen

in deze handige animatie!

Laat je gasten bestellen via een QR-code

Zoals je leest zijn de mogelijkheden van QR-bestellen eindeloos en biedt het nieuwe manieren van gastvrijheid waaraan je zelf nooit had gedacht. Het bespaart jouw team en je gasten tijd, biedt extra vrijheid en fun, plús zorgt voor meer omzet. Bovendien kun je jouw bestelwebsite op maat laten inrichten, in jouw huisstijl met upselling naar wens.

.

Of vul onderstaand contactformulier in.

 

.

Bedrijfsnaam*
Contactpersoon*
Telefoonnummer*
E-mailadres*

.