Online marketing

Een winkel op een industrieterrein heeft minder aanloop dan een winkel in een drukke winkelstraat. Met online marketing zorg je ervoor dat potentiële klanten je webshop ook daadwerkelijk weten te vinden. Onze marketingspecialisten helpen je dan ook graag om jouw online winkel in die drukke winkelstraat te krijgen. Maar waar begin je?

Wij helpen je goed uit de startblokken te komen

Zonder doordacht plan beginnen aan het online avontuur is één van de meest gemaakte fouten. Voorkom dat je na enkele maanden vrijwel geen bezoekers hebt. Een goede basis voor je online succes leg je namelijk vóórdat je begint. En dit hoef je echt niet alleen te doen. Kies voor onze marketingondersteuning en wij helpen je een goed fundament onder je online business te leggen. Zo kunnen wij je helpen bij het bepalen van een goede sitestructuur en doen we een zoekwoordanalyse om te kijken waar jouw klanten naar zoeken. Nadat je shop is gelanceerd kan het echte werk beginnen en kunnen we je maandelijks ondersteunen zodat jij jouw producten optimaal kunt vermarkten. En dan wordt online ondernemen pas echt leuk!

Zoekmachineoptimalisatie (SEO)

Om jouw winkel in die drukke winkelstraat te krijgen moet je wel weten waar jouw klanten naar op zoek zijn. Een goede zoekwoordanalyse vormt dan ook altijd het startpunt om jouw webshop te optimaliseren voor zoekmachines. Uit de zoekwoordanalyse blijkt niet alleen welke zoektermen je klanten gebruiken, maar ook hoe vaak jouw doelgroep er maandelijks op zoekt. En dan wordt het interessant, want daar moet jij je informatie op toespitsen. De zoekwoordanalyse vertaalt zich naar de sitestructuur wat de kapstok gaat vormen voor alle content van je website. Door dit slim in te richten maak je jouw webshop extra relevant voor Google.

Optimaliseren

Het optimaliseren van je webshop voor zoekmachines kent in principe drie pijlers: techniek, content en populariteit.

Techniek
Een goede technische basis houdt in dat je webshop de juiste faciliteiten biedt zodat zoekmachines zoals Google goed hun werk kunnen doen. Denk bijvoorbeeld aan zoekmachinevriendelijke urls, gebruik van alt-tags voor afbeeldingen en de mogelijkheid om headings toe te voegen in je content. Dit is allemaal standaard al voor je geïntegreerd als je een webshop van booq Websites/webshops afneemt.

Content
Omdat het met de techniek wel goed zit kun je met de inhoud aan de slag. Ook hier komt de zoekwoordanalyse en sitestructuur weer van pas. Productcategorieën kun je derhalve al de juiste benaming meegeven en ook kun je belangrijke termen meenemen in de titels en omschrijvingen van je producten. Belangrijk is dat je website niet alleen goed vindbaar is, het verhaal moet je bezoekers natuurlijk ook nog overtuigen. Daar helpen we je graag bij!

Populariteit
Posities in zoekmachines worden bepaald op basis van populariteit. Zoekmachines kijken onder andere naar het aantal backlinks, de hoeveelheid websites die naar jouw website verwijzen. Ook vermeldingen op andere websites (linkless mentions) en posts op social media worden daarin meegenomen. Onze marketingspecialisten kunnen je maandelijks ondersteunen om de populariteit van je webshop te vergroten door structureel linkbuilding voor je uit te voeren.

Adverteren in zoekmachines (SEA)

Wij helpen je graag op weg met het adverteren in Google en Bing, de meest gebruikte zoekmachines in Nederland. Omdat de zoekwoordanalyse al is gedaan hebben we de meest interessante zoekwoorden al voor je in kaart gebracht. We zetten de campagne op met de structuur van je website als leidraad. We zorgen ervoor dat de advertentieteksten gericht zijn op conversies en bepalen het optimale bod voor het gewenste rendement. Het adverteren in zoekmachines kan tevens dienen als eerste boost voor je webshop totdat je organische verkeer op peil is.

Google Adwords
Advertenties in Google zijn een krachtig middel om je doelgroep te bereiken. Omdat je advertenties alleen worden getoond als het zoekwoord wordt gebruikt kun je heel gericht adverteren. Daarnaast betaal je alleen per klik als je adverteert in het zoeknetwerk van Google.

Google Shopping
Onze specialisten kunnen je helpen bij het opzetten van een Google-Shopping-campagne. De ideale manier om je producten bovenin de zoekresultaten te etaleren. Om je producten geschikt te maken voor Google Shopping is een kwalitatieve productfeed nodig die we op aanvraag voor je kunnen activeren. We controleren de productfeed op kwaliteit en kunnen je ondersteunen bij het opzetten van de campagne zodat je snel aan de slag kunt.

Marketing strategie bepalen

Om je doel te bereiken heb je een heldere strategie nodig. Op basis van jouw ideaalplaatje werken wij een marketingstrategie voor je uit. Dit vormt de leidraad voor alle marketingactiviteiten rondom je webshop. Van content tot campagne. Wat wordt jouw strategie?