Van kabeltruien en baarden naar 100 wijnen op de tap: Rayleigh & Ramsay

Voor horeca-ondernemer en vinoloog Jan Keyenberg kwam wijn jarenlang intimiderend over. Tot hij in Kopenhagen een kroeg vol mannen met baarden, kabeltruien en vieze handen van het havenwerk vond, pratend over voetbal én met een glas wijn in de hand. Zo kon het dus ook. Jan en compagnon Tim Majoie sloten de handen ineen voor hun nieuwe zaak Rayleigh & Ramsay.

Rayleigh & Ramsay is een echte hit. Een zaak in Amsterdam waar je je eigen wijn kan tappen bestond nog niet. Tien chique zwarte wijndispensers houden maar liefs 100 wijnen op temperatuur. Je zet bij de kassa geld op je Rayleigh & Ramsay pas, kiest een interessante wijn en drukt op de knop voor een mooi vol glas, genereus half glas of zelfs een flinke slok. Je staat weer ouderwets in de kroeg maar dan met de nieuwste technieken. Deze 'kroeg' is vernoemd naar de grondleggers van het edelgas Argon, wat zuurstof verdrijft en nu in de dispensers zorgt voor een langere houdbaarheid van de wijnen.

Wijn waarderen

Bij het idee van een webshop was het voor Jan belangrijk om wijn te kunnen waarderen. Met de webshop van booq Websites/webshops kunnen wijnliefhebbers via hun webshop-account de wijnen die zij in de zaak hebben geproeft waarderen met een bepaald aantal sterren. Oók kan de gast een bijschrift typen om te noteren of een wijn bijvoorbeeld lekker is met bepaalde hapjes. De ranking kan persoonlijk worden opgeslagen of openbaar worden gedeeld, zodat deze zichtbaar is op de webshop. Hiermee speelt Rayleigh & Ramsay in op de trend om alle nieuwe wijnen te willen proeven en te ranken. Geniaal!

Wijn per bakfiets thuisbezorgd

Sta je bij Rayleigh & Ramsay in de zaak en heb je heerlijke wijn gevonden, dan kun je deze supersnel online bestellen. Door de koppeling met de Vectron-kassa krijgt Rayleigh & Ramsay de orderbon keurig binnen voor verdere verwerking. Je wijnbestelling komt Jan of één van zijn collega’s 2 dagen later op de bakfiets brengen. Geen mega-bezorgbedrijf, maar service tot aan thuis.

Wil je meer informatie over Rayleigh & Ramsay of heerlijke wijnen bestellen? Kijk dan op www.rrov.nl!

Foto's: Joy Bouwmeester