QR-bestellen bij Zeezicht Scheveningen

Zon, zee en strand – de Nederlandse kust trekt jaarlijks miljoenen toeristen uit binnen- en buitenland. Een van de hotspots is de altijd gezellige Scheveningse boulevard, waaraan Strandpaviljoen Zeezicht al 35 jaar een gevestigde naam is. Hoe ze zich onderscheiden? Door te blijven innoveren met het menu, de aankleding én de techniek. Manager Scott van den Assem: “Niet alleen ontlast QR-bestellen ons team tijdens piekmomenten, gasten vinden het handig én leuk.”

Hoge pieken

“Als strandpaviljoen ken je hele hoge pieken: bij mooi weer zit alles overvol. Combineer ons hoogseizoen vervolgens met de krapte op de arbeidsmarkt, en het is soms moeilijk bijbenen. Daarom zoeken we altijd naar nieuwe manieren om onze medewerkers te ondersteunen.” Daarbij richten Scott en de overige leden van het managementteam zich vooral op vernieuwing via automatisering.

“Eijsink is een van de eersten die écht grootschalig met QR bezig is, daar wilden we graag in mee. Niet zodat we minder mensen nodig hebben, maar zodat we er de druk soms even af kunnen halen. Bij topdrukte willen we natuurlijk voorkomen dat gasten soms lang moeten wachten, of dat ze per ongeluk over het hoofd worden gezien. Nu kunnen gasten direct zelf bestellen en worden ze sowieso snel geholpen.”

Hoe werkt het?

Gasten nemen plaats aan tafel, scannen de QR-code en kunnen op de bestelwebsite van Zeezicht direct hun bestelling uitkiezen en afrekenen. De bediening zorgt er vervolgens voor dat deze aan tafel wordt gebracht. Snel en gemakkelijk – dat is waar de badgast naar op zoek is. Die zijn dan ook enthousiast.

“Álle leeftijden maken er gebruik van, daar verbaasde ik me over. De jongere generaties gebruiken het sneller natuurlijk, maar eigenlijk iedereen probeert graag zoiets nieuws. Het gaat om de juiste balans met persoonlijke gastvrijheid. Regelen gasten zelf hun bestelling, dan maken we bij uitserveren alsnog een praatje, of lopen keertje extra langs. Dat kan ook, dankzij de tijd die je bij het bestellen bespaart.”

Net als Zeezicht aan de slag met QR-bestellen om het serviceniveau voor je gasten te verhogen? Neem vrijblijvend contact met ons op!