Nederlanders dagelijks op 3,6 apparaten online

Door Jurrien

Uit onderzoek van zoekmachine Google is gebleken dat Nederlanders voorop lopen met het gebruik van internet. We zijn ook nog eens online vanaf veel verschillende apparaten. Zo’n 84% van ons land is dagelijks online en daarbij gebruiken we per persoon gemiddeld 3,6 apparaten. Daarbij kun je natuurlijk denken aan de smartphone, laptop, tablet en de "gewone” computer (desktop).

Het aantal van 84% is hoog, vooral vergeleken met omliggende landen als Duitsland en Frankrijk, waarbij het percentage rond de 74% ligt. Daarbij liggen ook de koopcijfers erg hoog: het percentage mensen dat minimaal één keer per maand iets online koopt ligt in Nederland op 64%.

 

 

Conclusie Google

De conclusie van Google uit deze statistieken is natuurlijk dat je ervoor moet zorgen dat je op ieder apparaat zichtbaar bent (en dus adverteert op zowel desktop, smartphone als tablet). Maar daarnaast is het belangrijk dat jouw website op al deze apparaten ook goed werkt. Dat doe je met een goed responsive design en een CMS dat daar helemaal geschikt voor is, zoals dat van ons. Heb jij hulp nodig om die 84% van de Nederlanders een goede mobiele gebruikerservaring te geven? Start dan vandaag met booq Websites/webshops .