Een eigen drive-thru met behulp van booq QR-bestellen

Door Sander

Een mooie combinatie van ondernemerschap, creativiteit en klantvriendelijke technologie in deze tijd van anderhalve-meter-afstand: de BBQ Drive Thru van de Twentse Bierbrouwerij uit Hengelo. Voor de weekenden stelt de horecagelegenheid een speciaal menu samen met onder andere een mixed platter, spareribs, een pulled pork burger en friet. En natuurlijk kan je er heerlijk koud Twents bier bij bestellen. De chefs stonden te stuiteren van enthousiasme om weer ouderwets te grillen, de gasten waren blij verrast, kortom: een top initiatief!

 

Drive-through QR-service

Om de service-op-afstand in goede banen te leiden maakte de Twentse Bierbrouwerij gebruik van booq QR-bestellen. Hoe de drive-thru in praktijk werd gerealiseerd? Op de parkeerplaats werden 6 drive-in stops ingericht. Elke stop kreeg een QR-code toegewezen (zoals gebruikelijk aan een tafel of kamer) die gekoppeld is aan de bestelsite. Bestellingen die via de aan de QR-code gekoppelde bestelsite worden geplaatst, komen zo automatisch met het juiste nummer van de drive-in stop in de kassa en keuken binnen.

 

Hoe werkt het voor de gast?

Gasten komen met de auto aanrijden en krijgen een drive-in stop toegewezen. Zij scannen bij deze eerste stop de QR-code met hun smartphone. Hier maken zij een keuze uit het menu en betalen direct online via iDEAL. Volgens rijdt de gast door naar bijbehorende  bezorgzone waar de bestelling ter plekke door de chefs wordt bereid en ingepakt. Is de bestelling klaar, dan wordt deze op de tafel bij de drive-in stop geplaatst, zodat de gast deze zelf veilig van de tafel kan pakken. Heerlijk mals en uitstekend warm nemen zij de barbecuegerechten mee naar huis om daar verantwoord te genieten. Een smakelijk succes en superservice op afstand!

 

Wil jij ook een drive-thru realiseren en weten over hoe wij je daarin kunnen ondersteunen? Neem contact met ons op!