Blog

Bij booq vinden we het vanzelfsprekend om kennis met jou te delen. In ons inspiratieblog houden we je graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen rondom trends en onze oplossingen. 

Meer omzet met creatief QR-bestellen
Ze werden geïntroduceerd als gastvrije, omnichannel oplossing voor het personeelstekort. De manier om je personeel te ontlasten en je gasten op ieder moment zelf te kunnen laten bestellen. Ze bleken uitermate geschikt in de corona-periode en...
Bekijk blog
Stimuleer je online verkoop van maaltijden met deze 5 tips
Door de gedwongen horecasluiting moet de omzet nu komen uit afhalen en bezorgen. Maar omdat hierdoor veel meer bestelwebsites actief zijn dan enkele maanden geleden, wordt de concurrentie online steeds groter. Hoe zorg je er dan voor dat gasten...
Bekijk blog
10x inspiratie van thuisbezorgen en afhalen in de horeca
Thuisbezorgen en afhalen is een hot topic geworden. Van een 3-gangendiner at home tot eigengemaakte pindakaas, wijnproeverij tot lunch bag, coffee to go tot Netflix-borrelbox. Op creatieve wijze probeert de horeca toch hun gasten te bedienen en...
Bekijk blog
In 5 stappen naar succesvol maaltijdbezorgen tijdens de coronacrisis
Nu de horeca opnieuw haar deuren heeft moeten sluiten vanwege de coronacrisis, openen en heropenen veel horecazaken hun afhaal- en bezorgmogelijkheden. Omdat je geen gasten meer mag ontvangen, is dit tenslotte een waardevol kanaal waarlangs je...
Bekijk blog
3 voordelen van online bestellen in de horeca
Op zoek naar een fijn restaurant of een heerlijke maaltijd beginnen je gasten eigenlijk altijd online. Omnichannel werken en al je verkoopkanalen met elkaar integreren is daarbij een logische stap. Maar hoe kan je online bestellen eigenlijk...
Bekijk blog
Ik wil een webshop: stand-alone of gekoppeld aan de kassa?
Bestellen is het nieuwe dineren. De horeca is hard getroffen door de Corona-maatregelen en om toch onder de aandacht te blijven en de nodige omzetten binnen te halen, is het extra belangrijk jouw klanten de mogelijkheden te geven om online te...
Bekijk blog
QR-codes in de horeca: ‘Oplossing voor de 1,5 meter-economie’
'Het jaar 2020 wordt het jaar van QR-codes in de horeca. Hoewel gesloten, zien leveranciers een stijgende vraag vanuit de horeca. Simpelweg omdat bestellen middels QR-codes past in de nieuwe 1,5 meter-economie.' Misset Horeca schreef...
Bekijk blog
Een eigen drive-thru met behulp van booq QR-bestellen
Een mooie combinatie van ondernemerschap, creativiteit en klantvriendelijke technologie in deze tijd van anderhalve-meter-afstand: de BBQ Drive Thru van de Twentse Bierbrouwerij uit Hengelo. Voor de weekenden stelt de horecagelegenheid een...
Bekijk blog
Hoe online oplossingen je kunnen helpen in de anderhalve-meter-samenleving
We leven in een gekke tijd, waarin de anderhalve-meter-samenleving voorlopig ons nieuwe normaal lijkt te worden. Niemand heeft nog antwoorden: waar zo’n anderhalve-meter-maatregel voor de ene zaak totaal niet werkbaar is, ziet de andere kansen....
Bekijk blog
booq QR-bestellen wint categorie Horecava Innovation Award
Mooi nieuws! Het door onszelf ontwikkelde booq QR-bestellen heeft de categorie Equipment & Services van de Horecava Innovation Award (HIA) 2020 gewonnen! De jury omschreef stelde dat booq QR-bestellen verschillende deelinnovaties versmelt tot...
Bekijk blog
Webshop beginnen? Dit moet je weten
Wie droomt er nu niet van? Een eigen winkel waar je producten inkoopt of zelf maakt en die vervolgens weer verkoopt aan anderen. Je kunt natuurlijk een winkel beginnen in een mooi pand, maar een webshop is zeker zo gemakkelijk. Het begint...
Bekijk blog